Головна » 2011 » Червень » 30


     Дводенний туристичний маршрут «Приазовська Албанія» за підтримки управління культури і туризму облдержадміністрації відкрили у Приазовському районі місцевий краєзнавчий музей і господарі низки селянських садиб у албанських селах району.
Гостей території гостинно запрошують познайомитися із дивовижною історією заселення албанцями Приазовського краю, доторкнутися до сокровенної спадщини албанських родин, пізнати національну культуру та звичаї цього народу,скуштувати його традиційні наїдки.
Маршрут стартує у Приазовському районному краєзнавчому музеї. Тут у спеціально облаштованій албанській залі туристів знайомлять з історією заселення албанцями Приазов’я. Екскурсію проводять особисто представники албанської діаспори. Вони ж і пригощають гостей особливими національними блюдами.
За два дні, що триває маршрут, туристи відвідують села компактного проживання албанців – Ново-Костянтинівку, Девненське, Георгіївку, ... Читати далі »

Переглядів: 931 | Додав: priazrda | Дата: 2011-06-30 | Коментарі (0)

 
     Милосердие — одна из важнейших христианских добродетелей, исполняемая посредством телесных и духовных дел. Быть милосердным означает с любовью и уважением относиться к ближнему. Регионалы приазовского района продолжают шефскую работу в рамках благотворительного проекта «Они такие, как мы» в поддержку детей с особыми потребностями, инициированного губернатором Запорожской области Б.Петровым. Недавно депутаты районного совета от Партии регионов посетили всех ребят Приазовского края, которым нужно особое внимание. Они побеседовали с родителями и опекунами, узнали, чем живут эти люди, в чем нуждаются. В ближайшее время состоится собрание, на котором будут обсуждаться все проблемы детишек нашего района с ограниченными возможностями для оказания ребятам конкретной помощи. Председатель фракции ПР в районном совете Г.В.Чернявский постоянно в курсе событий жизни своих ... Читати далі »
Переглядів: 850 | Додав: priazrda | Дата: 2011-06-30 | Коментарі (0)

 
 
     29 червня в районному будинку культури відбулася авторська презентація книги «П’ятий океан» місцевого автора Федора Васильовича Патнова. Підготували і провели захід працівники центральної районної бібліотеки. Вітали автора з новим твором голова райради В.Шершнєв, голова райдержадміністрації В.Сухіна, заступник голови РДА Л.Греджева, начальник відділу культури і туризму РДА О.Кірпік, представники інтелігенції району. Ф.Пантов розповів про свої плани написати наступну книгу про дітей війни. Письменника привітали та подарували альбом на пам'ять, квіти, цінні подарунки. Почесний вчитель України А.Прийма прочитала свої вірші. 86 екземплярів книги автор безкоштовно надав бібліотекам району. Спонсор заходу депутат обласної ради від Партії регіонів М.Ле ... Читати далі »
Переглядів: 1025 | Додав: priazrda | Дата: 2011-06-30 | Коментарі (0)

  
     29 червня заступник голови райдержадміністрації Сівова О.В. провела для підприємців району День відкритих дверей. Було запрошено підприємців району, керівників місцевих дозвільних органів, представників контролюючих служб. На порядку денному засідання - зміни у законодавстві згідно Національного плану дій на 2012 рік, з цього питання   виступила заступник голови райдержадміністрації Сівова О.В. В.о. начальника управління економіки, адміністратор дозвільного центру РДА В.М.Прасолов виступив і проаналізував роботу місцевих дозвільних органів. Також піднято питання щодо розробки торгівельних брендів району та підготовки святкування Дня підприємця. Вирішили опублікувати роз’яснення по роботі місцевих дозвільних органів в районній газеті «Приазовская новь».
Переглядів: 889 | Додав: priazrda | Дата: 2011-06-30 | Коментарі (0)

    29 червня за дорученням голови райдержадміністрації перший заступник голови райдержадміністрації В.Сметанін разом з головою районної ради В.Шершнєвим провів щотижневу оперативну нараду з посадовими особами райдержадміністрації, керівниками районних установ і організацій, в ході якої були розглянуті актуальні питання життєдіяльності району. Обговорено питання виконання районного бюджету, зауважено, що для сільських рад, які не виконують бюджет буде проведено «пропуск» для аналізу і активізації надходження доходів. Також обговорено готовність сільгосппідприємств до проведення збиральної компанії, виконання протипожежних заходів, легалізації робочих місць, сталої роботи оздоровчих закладів на узбережжі Азовського моря, літніх дитячих таборів, закладів охорони здоров’я, дотримання санітарних норм, підготовки до проведення Колегії РДА. Директор районного центру зайнятості доповіла про ситуацію із зайнятістю населення, яка покращилась у порівнянні з 2010 р ... Читати далі »

Переглядів: 811 | Додав: priazrda | Дата: 2011-06-30 | Коментарі (0)