Головна » 2011 » Червень » 30 » Албанський колорит зеленого туризму
9:20 PM
Албанський колорит зеленого туризму


     Дводенний туристичний маршрут «Приазовська Албанія» за підтримки управління культури і туризму облдержадміністрації відкрили у Приазовському районі місцевий краєзнавчий музей і господарі низки селянських садиб у албанських селах району.
Гостей території гостинно запрошують познайомитися із дивовижною історією заселення албанцями Приазовського краю, доторкнутися до сокровенної спадщини албанських родин, пізнати національну культуру та звичаї цього народу,скуштувати його традиційні наїдки.
Маршрут стартує у Приазовському районному краєзнавчому музеї. Тут у спеціально облаштованій албанській залі туристів знайомлять з історією заселення албанцями Приазов’я. Екскурсію проводять особисто представники албанської діаспори. Вони ж і пригощають гостей особливими національними блюдами.
За два дні, що триває маршрут, туристи відвідують села компактного проживання албанців – Ново-Костянтинівку, Девненське, Георгіївку, Гамовку. У албанських садибах вони знайомляться із сучасним побутом, традиціями, національною кухнею, катаються верхи. За бажанням, їм надають можливість долучитися до традиційного для албанців рибальства.
На завершення заходу та для доброго спогаду всіх учасників маршруту пригощають на березі моря смачною юшкою, приготованою просто неба. - Цей унікальний маршрут розроблений в рамках реалізації одного з пріоритетних напрямків діяльності облдержадміністрації - розвиток курортно-туристичної сфери нашого краю, - коментує захід заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук.- Розробку пріоритетних напрямків діяльності ОДА ініціював очільник регіону Борис Федорович Петров. І сьогодні ми можемо констатувати, це було зроблено не для галочки. Про ефективність роботи у цих напрямках свідчать такі здобутки територій, як означений туристичний маршрут.

Переглядів: 939 | Додав: priazrda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: