Головна » 2012 » Травень » 22 » ТИЖДЕНЬ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
11:02 AM
ТИЖДЕНЬ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
   Відділом житлово-комунального господарства отримано чотири позитивні експертні висновки Філії ДН «Укрдержбудекспертизи» у Запорізькій області на об’єкти, які будуть фінансуватись з державного бюджету (Приазовська РСШ № 2, Дитяча юнацька спортивна школа, Розівська ЗОШ, Новокостянтинівська ЗОШ). А також спеціалістами відділу, був здійснений виїзд до дитячого садка селища Нововасилівка, до Приазовської центральної лікарні, які фінансуватимуться за рахунок державного бюджету, для остаточних узгоджень матеріалів та видів робіт.
   Управлінням агропромислового розвитку протягом тижня з 14 по 18 травня 2012 року проводилась робота з щоденного приймання та надання Головному управлінню АПР та РДА оперативної інформації про хід проведення весняно-польових робіт. Посіяно ярих зернових культур - 13692 га, що становить 100,6% від завдання. Закінчується посів просапних та пізніх зернових культур. Посіяно сорго 280га (140 % від завдання) та проса – 350 га (100 % від завдання). Господарства завершують посів соняшнику, посіяно 22300 га соняшнику, що становить 102% від завдання. Проти бур’янів та хвороб оброблено понад 45 тис.га посівів. Відбулось третє засідання комісії з визначення переліку господарств, які мають право на отримання державної допомоги у зв’язку з загибеллю озимих зернових культур на виконання Постанови КМУ від 19.03.2012 року № 278. Документи надані 6 господарствами. Загальна площа, що підлягає компенсації у господарствах становить 1908 га, на загальну суму 286 тис. грн. Були підготовлені матеріали та спеціалісти управління взяли участь в республіканській селекторній нараді 16.05.2012 року з питань завершення проведення комплексу весняно-польових робіт та стану тваринництва в поточному році. На Сесії райради 16.05.2012 року прийнята районна «Програма розвитку молочного скотарства на 2012-2013 роки». Проведено: - моніторинг наявності палива в господарствах району для проведення комплексу весняно-польових робіт, підприємства ними забезпечені в повному обсязі; - моніторинг стану посівів озимих зернових культур. Загибель становить 3783 га або 10% від загальної площі посівів.    Управлінням праці та соціального захисту населення виплачено державної допомоги сім’ям з дітьми за перший період травня 1657,9 тис.грн., виплачено 5,6 тис. грн. компенсації на харчування ліквідаторам ЧАЕС ( Закон України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи). Відділом з питань реабілітації, соціального обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці внесено 6 індивідуальних програм реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів до 18 років до централізованого банку даних з проблем інвалідності. Два інваліда загального захворювання отримали технічні засоби реабілітації (крісло-коляски кімнатну, малогабаритну ). Три інваліди отримали направлення на безкоштовне протезування ( протезно-ортопедичне взуття, чохли, протез нижньої кінцівки). Двоє дітей-інвалідів до 18 років направлені до Мелітопольського центру реабілітації для проходження курсу реабілітації. Підготовлена інформація по вкладникам ощадбанку і направлена Головному управлінню праці та соціального захисту населення
Відділ освіти. Спеціалістами сформована база даних дітей, що будуть оздоровлені в стаціонарному таборі «Азовський маяк». Складено аналітичний звіт про участь шкіл району в еколого-натуралістичних акціях в рамках екомарафону «Довкілля 2012», присвяченого Міжнародному дню Довкілля та Міжнародному дню Землі. 16 - 17 травня з метою контролю за відвідуванням та якістю роботи шкільних гуртків та філій дитячо-юнацької спортивної школи, забезпечення занятості учнів в позаурочний час здійснена перевірка позашкільних закладів та шкіл району.   Ведеться підготовка районного конкурсу з інформатизації навчальних закладів «Школа інформаційного суспільства». Відділ культури і туризму РДА. Фахівцями районного краєзнавчого музею для учнів 5-6 –х класів Приазовської РЗОШ №1 «Азимут» проведено екскурсію по внутрішньому туристичному маршруту «»Партизанські тропи- ціна життя». Діти відвідали села району , де діяв партизанський загін та розвідгрупа під командуванням В.Кавказького: Олександрівку, Дунаївку, Гірсівку, Надеждине. Екскурсія була присвячена 67-й річниці Великої Перемоги та 125-ти річчю двічі Героя Радянського Союзу С.А. Ковпака.
18 травня - Всеукраїнський День працівників культури і майстрів народного мистецтва. В районному Будинку культури відбулося районне свято працівників культури. Вітали армію культпрацівників району з професійним святом голова райдержадміністрації В.М.Сухіна, голова районної ради В.П. Шершнєв,заступник голови РДА Л.І. Полякова, голова постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, релігії, спорту, охорони здоров»я та соціального захисту населення Г.І. Немченко, в.о. начальника відділу освіти РДА Л.І.Данильченко, протоієрей отець Анатолій- Благочинний церков Приазовського району, тощо. Приймала вітання і виступила перед запрошеними начальник відділу культури і туризму О.І. Кірпік. Працівники бібліотек, установ культури клубного типу , викладачі шкіл естетичного виховання були відзначені Дипломами, Подяками , подарунками районної ради та райдержадміністрації . Також були відзначені Подяками працівники районного краєзнавчого музею та музеїв на громадських засадах з нагоди Міжнародного Дня музеїв. Для всіх присутніх звучали пісні у виконанні працівників клубних установ району. «Історія культроботи у фотографіях»- так називалася фотовиставка з фондів районного краєзнавчого музею, яка була організована у фойє РБК і яку з цікавістю оглянули запрошені на свято ветерани сфери культури району і працівники, які сьогодні працюють в установах культури району. В цей же день директор районного центру народної творчості Плачкова І.І. презентувала збірку «Історія клубної справи» .
За матеріалами РДА підготувала Катерина Цвєтанська-Політун
Переглядів: 918 | Додав: priazrda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: