Головна » 2011 » Липень » 21 » Участь у громадських слуханнях
2:25 PM
Участь у громадських слуханнях
 
  
     20 липня делегація Приазовського району на чолі з керівництвом райдержадміністрації взяла участь у громадських слуханнях щодо підсумків виконання пріоритетів роботи обласної влади за 1 півріччя. На початку засідання голова облдержадміністрації Борис Петров зачитав вітальну телеграму від Глави держави Віктора Януковича,  в якій   привітав хліборобів області з намолотом першого мільйона тонн зерна.  У своєму вітанні запорізьким хліборобам Президент Віктор Янукович підкреслив, що цього результату досягнуто завдяки вмілій організації праці, запровадженню сучасних технологій вирощування зернових культур, високому професіоналізму та відданості хліборобській справі. Президент дякує хліборобам за наполегливу щоденну роботу, любов до рідної землі та добрий урожай, зібраний працьовитими руками, - зазначив керівник регіону.
    
Учасникам громадських слухань, присвячених виконанню пріоритетних напрямків роботи облдержадміністрації, була презентована Програма забезпечення продовольчої безпеки області на 2011-2015 роки.
     За словами заступника голови облдержадміністрації Олексія Литвина, при розробці програми акцент робився на практичному аспекті. Фахівці проаналізували основні елементи, які впливають на сьогоднішню ситуацію, - ринок продовольства та агропромислове виробництво. Після ретельного аналізу обрано основні напрями роботи: споживання, логістика та збереження, а також виробництво продуктів. Окремо виділено такий важливий напрямок як розвиток оптового ринку сільгосппродукції.
Перший заступник голови ОДА відзначив, що в ході роботи над програмою було виведено основне правило: зі збільшенням питомої ваги своєї продукції збільшується рівень продовольчої безпеки.
Передбачається чотири етапи реалізації загальних положень і впровадження механізмів у сферах продовольчого ринку. На першому етапі, 2011-2012 роки, вони будуть стосуватися овочів першої необхідності, хліба і хлібобулочних виробів. На другому, 2012-2013, - овочів, м'яса та м'ясопродуктів. У 2013-2014 роках робота зосередиться на питанні забезпечення рибою. На останньому етапу - молока та молокопродуктів.
Голова облдержадміністрації Борис Петров неодноразово заявляв, що завдання обласної влади - уникнути цінових стрибків і спекуляції. І досягти цього можна лише ринковими методами. Цей підхід також знайшов відображення в програмі.
Як зазначив Олексій Литвин, розробники програми свідомо відійшли від силових методів впливу на ситуацію на ринку. Кредитування та інтервенція, на їх погляд, будуть більш ефективними і не призведуть до загострення проблем. Позитивним прикладом роботи за цим принципом є стабілізація цін на хлібобулочні вироби взимку цього року.
У ході обговорення представники громадськості відзначили як безсумнівний плюс програми можливість її постійного вдосконалення. Голова Всеукраїнської громадської організації «Аграрна палата України» Владислав Сергієнко заявив, що така програма матиме велике значення для агропромислового комплексу. Її безперечною перевагою є можливість врахування та корекції відповідно із досягнутими результатами та економічними умовами.

Під час громадських слухань щодо виконання пріоритетних напрямків діяльності обласної влади заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова звітувала про хід виконання двох пріоритетів: «Запорізька область - екологічно сприятливий регіон» і «Запорізька область - упорядкований регіон».
- Запорізька область відноситься до найбільш техногенно навантажених регіонів України, – зазначила Лариса Мефьодова. - Найгострішими проблемами для області залишаються: тривале забруднення поверхневих та підземних вод, повітря і земель в результаті господарської діяльності, накопичення у великих обсягах промислових і побутових відходів.
Саме тому одним із пріоритетних напрямків діяльності обласної влади є активізація роботи щодо поліпшення екологічної ситуації в регіоні.
- Виконання пріоритетного напрямку «Запорізька область - екологічно сприятливий регіон» потребує як управлінських рішень, так і капітального будівництва чи реконструкції об’єктів, – наголосила заступник голови ОДА. – Серед управлінських рішень слід виділити розробку нової комплексної екологічної програми, до якої увійдуть заходи, спрямовані на зменшення забруднення навколишнього середовища, впровадження екологічно чистих технологій, збереження цінних природних територій та збільшення їх площ, розвиток системи моніторингу довкілля.
У рамках об’єктового забезпечення виконання цього пріоритетного напрямку розпочато реконструкцію очисних споруд каналізації села Верхня Криниця Василівського району, міста Оріхів, виправної колонії № 99 у селі Біленьке Запорізького району та Кам’янської виправної колонії № 101; розширення очисних споруд міста Гуляйполе; будівництво полігонів ТПВ у місті Кам’янка-Дніпровська та селищі Велика Білозерка, другої черги комплексу берегозахисних споруд у селі Новопетрівка Бердянського району, також продовжуються роботи з берегоукріплення коси у Бердянську.
- Реформування такої галузі як житлово-комунальне господарство вимагає вкладення не лише значних матеріальних ресурсів, а й інтелектуальних. В іншому випадку ми ризикуємо не тільки марно витратити кошти , що виділяються, а й втратити цінний час для проведення реформ. Враховуючи складність і комплексність завдань реформування ЖКГ, доводиться постійно вдаватися до коригування намічених завдань. Протягом попереднього року нами була проведена серйозна ревізія цілей і планів реформування галузі, - поінформувала Лариса Мефьодова.
Як зазначила заступник голови облдержадміністрації, у травні цього року вже довелося скоригувати «Програму реформування та розвитку ЖКГ Запорізької області на 2010-2014 роки», яку прийнято у вересні минулого року, наповнити її конкретними заходами та термінами.
- Окремою темою є питання реформування житлової політики. Створення товариств співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) не є самоціллю, - підкреслила Лариса Мефьодова. - Мета реформування - створення комфортних умов для проживання людей шляхом реконструкції житлового фонду, підвищення якості наданих послуг з утримання житла. І створення ОСББ є лише першим кроком на цьому шляху.
Не менш важливим у питанні реформування житлово-комунального господарства є і виконання доручення Президента України Віктора Януковича щодо утворення єдиних тарифів на житлово-комунальні послуги.
- Зараз ми активно працюємо над завданням утворення єдиних тарифів на питну воду, – повідомила заступник голови ОДА. - Досягти цієї мети можливо лише за умов створення регіональної водопостачальної компанії на базі КП «Облводоканал» та збільшення обсягів постачання дніпровської води до населених пунктів області.
Заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Володимир Бандуров зазначив, що досвід облдержадміністрації у питанні розробки Програми продовольчої безпеки може бути використаний для розповсюдження по всій Україні.    Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Володимир Бандуров високо оцінив діяльність облдержадміністрації за підсумками реалізації пріоритетних напрямків за 1 півріччя.
На громадських слуханнях, на яких представники громади області обговорювали виконання пріоритетних напрямків роботи ОДА, також були присутні представник Адміністрації Президента Олексій Скороход, начальник відділу моніторингу розвитку регіонів Сніжана Шепель і начальник відділу економіки аграрного сектору Сергій Карасевіч Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
- Щоб погодитись на такий формат захисту своєї роботи, як громадські слухання, треба мати мужність, - заявив В.Бандуров, підбиваючи підсумки заходу. - Успіхи в роботі облдержадміністрації очевидні. Є певне зниження темпів промислового зростання, проте зберігається позитивна динаміка. Зростання склало 9,4% при середньому по Україні - 8,7%.
Заступник міністра позитивно оцінив роботу обласної влади в питанні скорочення заборгованості із сплати податків і виплати заробітної плати. Говорячи про останнє, він пообіцяв підтримку з боку Уряду: «Ми розробили новий законопроект, що стосується питань банкрутства, який дозволить погашати заборгованість із заробітної плати в першу чергу. Я думаю, що з його прийняттям у Верховній Раді ми позбудемося багатьох проблем».
За словами Володимира Бандурова, при тенденції скорочення в Україні площ посівів під зернові в Запорізькій області відмічається зростання цього показника на 9,9%.
- Є недоліки, але вони зрозумілі і, найголовніше, їх можна виправити. При належних зусиллях облдержадміністрації, Кабінету Міністрів, усіх нас, ми можемо виправити негативні тенденції, - звернувся до учасників слухань урядовець.
- Другий рік Борис Федорович керує областю і другий рік демонструє позитивні результати: за всіма соціально-економічними показниками область на перших місцях, - зазначив В.Бандуров.
 
 
    
Переглядів: 968 | Додав: priazrda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: