Головна » 2011 » Червень » 29 » Приазовський район – на порозі газифікації
11:05 AM
Приазовський район – на порозі газифікації


     Група журналістів регіональних засобів масової інформації побувала у Приазовському районі в рамках медіа проекту «Сільська глибинка очима журналістів», який проводиться обласною організацією спілки журналістів України за підтримки голови облдержадміністрації Бориса Петрова.
Поїздка у район мала на меті знайомство з його досягненнями, цікавими людьми, багатонаціональною культурою, відвідання природних та історичних пам’яток. Та журналісти не могли оминути й те, як вирішуються проблеми території, про що говорили з головою райдержадміністрації Вадимом Сухіною.
Найгостріші проблеми жителів району – забезпечення газом та питною водою. Приазовський район зовсім не газифікований, у значній частині населених пунктів користуються привізною питною водою. Та саме тепер розв’язання цих багаторічних наболілих проблем зрушило з місця.
- Буквально за лічені дні ми приступаємо до виконання проектних робіт з газифікації південної частини території, куди входить 7 сільських рад і райцентр. Завдяки допомозі облдержадміністрації, особисто її голови Б.Ф.Петрова, його першого заступника О.О.Литвина ми швидко пройшли всі необхідні погодження. Гроші на проектні роботи – це біля 400 тис. грн.. – зібрали підприємці, суб’єкти господарювання, які живуть та працюють на цій території, - повідомив Вадим Сухіна. – На весь процес газифікації потрібно біля 60 млн. грн.. Тож ми розраховуємо на допомогу керівництва області отримати їх з державного бюджету.
Наблизилася перспектива і вирішення проблеми водозабезпечення. Наразі тривають передпроектні роботи з водопостачання північної частини району.
Журналісти також цікавилися станом підготовки до будівництва вітроелектростанцій, адже тут реалізуються одразу два інвестиційні проекти. Голова райдержадміністрації поінформував, що початок будівництва вітряків запланований на жовтень поточного року. Це дозволить створити порядку 200 робочих місць.

Переглядів: 1061 | Додав: priazrda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: