Головна » 2012 » Квітень » 9 » ТИЖДЕНЬ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
2:12 PM
ТИЖДЕНЬ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Відділ житлово-комунального господарства

За головування заступника очільника райдержадміністрації Ольги Сівової відбулася нарада за участі голів сільських та селищних рад щодо приведення території населених пунктів у належний санітарний стан. Особливу увагу рекомендовано звернути на прилеглі ділянки будівель соціально культурної сфери, меморіали, пам’ятники загиблим воїнам, кладовища тощо. Додатково всім сільським, селищним радам направлені телефонограми.  
Райдержадміністрацією заплановані перевірки якості виконаних робіт, з наступним визначенням найкращих.
Начальник відділу житлово-комунального господарства райдержадміністрації Клосубер О.Г. проводить роботу з проходження експертизи 14 проектів, фінансування яких планується здійснювати за рахунок субвенцій державного бюджету
Управління економіки
На виконання вимог розпорядження голови райдержадміністрації від 18.01.2012 р. № 40 «Про заходи щодо підвищення контролю за торгівлею з рук у невстановлених місцях на території Приазовського району», проведено рейд по виявленню несанкціонованих місць торгівлі м’ясом, рибою та кондитерськими виробами.
Згідно розпорядження голови райдержадміністрації від 04.04.2011 р. №296 «Про створення районної мобільної групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати», перевірено 7 суб’єктів підприємницької діяльності з оформлення найнятих працівників. 
Службою у справах дітей протягом робочого тижня розпорядженням голови Приазовської РДА створено 12-ту прийомну сім’ю на території району, в яку влаштовано двоє дітей на виховання та спільне проживання, з числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. 
Спеціалісти служби у справах дітей спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, прийомними батьками взяли участь у засіданні круглого столу "Проблемні питання з розвитку прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу в Запорізькій області”, яке відбулося у м. Запоріжжі за участю Уповноваженого Президента України з питань захисту прав дитини Павленка Ю.О.  
 Рішенням виконкому Приазовської селищної ради одну дитину вилучено з сім’ї та тимчасово влаштовано до дитячого відділення Приазовської ЦРЛ у зв’язку із загрозою життю та здоров’ю дитини. 
Спеціалісти прийняли участь у судовому засіданні щодо позбавлення батьківських прав матері відносно 3-х дітей через те, що вона належно не виконує своїх обов’язків.
Відділ культури і туризму
У бібліотеках району розпочато тиждень дитячої та юнацької книги під гаслом «Ти не один у цьому світі».
У Приазовській районній дитячій бібліотеці в рамках тижня проведено гру – розвагу «Передай добро по колу» для учнів 1- Б класу Приазовської РЗОШ № 1 «Азимут».
На базі ЦРБ відбувся районний семінар бібліотечних працівників на тему «Сільські бібліотеки : традиції, інновації, творчість». Були проведені підсумки роботи за 2011 рік та окреслені пріоритети діяльності на 2012 рік. Спеціалісти показували майстер – клас по виготовленню ляльки-мотанки з метою підтримки культур етносів, збереження і розвитку етнокультурного розмаїття
Для профорієнтації учнівської молоді, в РБК відбулася зустріч випускників і представників закладів освіти району.
 На базі районного Будинку культури відбувся регіональний семінар клубних працівників на тему «Багатство змісту спадщини традиційної народної творчості». Підготували і провели семінар фахівці районного центру народної творчості. Виступила перед присутніми начальник відділу культури і туризму Ольга Кірпік.
Очільник відділу з фахівцями здійснили робочий виїзд у заклади культури Ботіївської сільської ради.
Проведено цикл заходів в закладах культури району з нагоди Дня гумору.
Управлінням агропромислового розвитку 
Керівник даного структурного підрозділу РДА Віталій Грєджев виступив на засіданні Колегії райдержадміністрації з питання «Про ситуацію в тваринництві, проблеми та шляхи їх вирішення у 2012 році»  
Підготовлена інформація для участі в республіканській селекторній нараді з питань проведення комплексу весняно-польових робіт у поточному році та цінової ситуації на продовольчому ринку.
Проведено узагальнення та відправлення щоденної інформації щодо рівня оптових цін на продукцію рослинництва та тваринництва.
Здійснений моніторинг витрат сільгосппідприємств району на проведення комплексу весняно-польових робіт.

Відділ освіти

Пройшла нарада керівників шкіл з питання «Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2011/2012 навчальному році».
Підготовлено наказ про підсумки участі в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвячений Шевченківським дням. Рішенням обласного журі учениця Приазовської РСШ № 1 «Азимут» Куцова Ксенія виборола 3 місце.
Проведено семінар керівників районних методичних об`єднань вчителів-предметників на базі Приазовської РСШ № 1 «Азимут» з теми «Створення віртуального районного методичного об`єднання». 
Команда учнів Приазовської РСШ №1 «Азимут» прийняла участь в зональному конкурсі з пропаганди здорового способу життя «Молодь обирає здоров’я» в м.Приморську.
Управління праці та соціального захисту населення  
 Додатково виплачено державної допомоги сім’ям з дітьми за другий період березня 96,2 тис.грн. Проведене нарахування соціальних виплат на квітень.
 Відділом з питань реабілітації, соціального обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці видано технічні засоби реабілітації ( крісло-коляски кімнатні, підйомник гідравлічний) інвалідам Великої Вітчизняної війни і одному інваліду з дитинства.  
Проведено обстеження на дому інваліда другої групи загального захворювання і надана інформація голові райдержадміністрації на її звернення.
 Укладена угода з санаторієм "Бердянськ” на 2012 рік з приводу направлення ветеранів війни на санаторно-курортне лікування.  
Прийнята заява і необхідні документи на одиноку пенсіонерку для влаштування в будинок-інтернат загального типу і направлена головному управлінню праці та соціального захисту населення для надання путівки. 
 Державними соціальними інспекторами проведено 30 перевірок щодо цільового використання всіх видів допомоги, у тому числі, шляхом виїзду за місцем проживання одержувачів соціальних виплат. Виявлено 1 порушення на суму 310 грн. 18 коп. Кошти повернуті в повному обсязі.
За матеріалами РДА підготувала Катерина Цвєтанська-Політун
   

Переглядів: 975 | Додав: priazrda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: