Головна » 2012 » Травень » 29 » ТИЖДЕНЬ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
1:44 PM
ТИЖДЕНЬ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
   Управлінням економіки проведена підготовча робота з активізації, у разі потреби, служби торгівлі та харчування цивільного захисту Приазовського району, оновлено склад, зроблені розрахунки забезпечення продовольчими та непродовольчими товарами евакуйованого населення. Сформовані папки членів комісії.
   Відділ житлово-комунального господарства. Ведеться робота по освоєнню коштів виділених з державного бюджету на ремонт комунальних доріг, а також соціально-економічний розвиток (вiдновлення шкiл, дитячих садкiв, лікарень, будинкiв культури). Спеціалісти співпрацюють з сільськими та селищними радами з питання освітлення населених пунктів, а також оформлення існуючих сміттєзвалищ на території села. Отримано чотири позитивні висновки експертизи на об’єкти, які будуть фінансуватись з державного бюджету (Приазовська РСШ № 2, Дитяча юнацька спортивна школа, Розівська ЗОШ, Новокостянтинівська ЗОШ). Спеціалістами відділу, був здійснений виїзд до дитячого садка селища Нововасилівка, до Приазовської центральної лікарні, які фінансуватимуться за рахунок державного бюджету, для остаточних узгоджень матеріалів та видів робіт.
Управління праці та соціального захисту населення виплачено державної допомоги сім’ям з дітьми за перший період травня 1657,9 тис.грн., виплачено 5,6 тис. грн. компенсації на харчування ліквідаторам ЧАЕС ( Закон України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи). Два інваліда загального захворювання отримали технічні засоби реабілітації (крісло-коляски кімнатну, малогабаритну ). Три інваліди отримали направлення на безкоштовне протезування ( протезно-ортопедичне взуття, чохли, протез нижньої кінцівки). Двоє дітей-інвалідів до 18 років направлені до Мелітопольського центру реабілітації для проходження курсу реабілітації. Учаснику бойових дій видана санаторно-курортна путівка в санаторій "Бердянськ”. Підготовлена інформація по вкладникам ощадбанку і направлена Головному управлінню праці та соціального захисту населення
Управління агропромислового розвитку протягом тижня проводилась робота з щоденного приймання та надання Головному управлінню АПР та РДА оперативної інформації про хід проведення весняно-польових робіт. Посіяно ярих зернових культур - 13692 га, що становить 100,6% від завдання. Закінчується посів просапних та пізніх зернових культур. Посіяно сорго 280га (140 % від завдання) та проса – 350 га (100 % від завдання). Господарства завершують посів соняшнику, посіяно 22300 га соняшнику, що становить 102% від завдання. Проти бур’янів та хвороб оброблено понад 45 тис.га посівів. Заготовлено грубих кормів 393т. Працівники взяли участь у підготовці до всеукраїнського семінару –наради Аграрного Союзу України за участю представників обласних відомств, який проходив з 24 по 27 травня на базі пансіонату «Металург», ТОВ «Запоріжсталь». На семінарі були обговорені найважливіші питання подальшого розвитку сільськогосподарського виробництва. У зв'язку з несприятливими погодними умовами, а саме: зимовими морозами, відсутністю снігового покриву та травневої посухи, в господарствах району проведена інвентаризація залишків зерна з метою забезпечення господарств насіннєвим матеріалом. На сьогодні в господарствах є: 560 тонн озимої пшениці, 120 тонн ярого ячменю високих репродукцій, а також 16 тис.тонн товарного зерна. Оновлена робоча група щодо боротьби з карантинними рослинами, бур’янами та несвоєчасним покосом трав. Розроблений та затверджений графік проведення рейдів по контролю виконання фітосанітарних заходів та дотриманню карантинного режиму по амброзії полинолистів. Проведено: - моніторинг наявності палива в господарствах району для проведення комплексу весняно-польових робіт, підприємства ними забезпечені в повному обсязі; - моніторинг стану посівів озимих зернових культур. - моніторинг готовності сільськогосподарської техніки сільгосппідприємств району. Для проведення комплексу весняно-польових робіт сільськогосподарська техніка знаходиться в належному стані; - моніторинг витрат сільгосппідприємств району на проведення комплексу весняно-польових робіт.
Відділ освіти З метою виявлення, підтримки і розповсюдження сучасних освітніх технологій у початковій школі, стимулювання творчих пошуків учителів школи І ступеня, заохочення творчих педагогів та поширення перспективного педагогічного досвіду, було проведено районний тур П обласного конкурсу «Урок ХХІ сторіччя». В конкурсі приймали участь 8 вчителів з 6 шкіл району. 23 травня 2012 року підведено підсумки конкурсу. Переможцями конкурсу визнано: І місце Генчеву Ларису Михайлівну, вчителя початкових класів Приазовської РСШ №1 «Азимут» ІІ місце Зінченко Риту Миколаївну, вчителя початкових класів Степанівської ЗОШ Цикалову Світлану Юріївну, вчителя початкових класів Степанівської ЗОШ ІІІ місце Бутенко Ольгу Миколаївну, вчителя Нововасилівського НВК «Гармонія», Златанову Юлію Валеріївну, вчителя Ганнівського НВК Продовжується формування бази даних дітей, що будуть оздоровлені в стаціонарному таборі «Азовський маяк» з 11.06 по 24.06.12р Ведеться підготовка матеріалу щодо вивчення стану впровадження профільної підготовки і профільного навчання у Шевченківській, Дівнинській ЗОШ, Приазовській РСШ № 1 «Азимут» та Приазовській ЗОШ № 2. Відділ культури і туризму РДА Проведена атестація викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Атестувалися викладачі Нововасилівської дитячої художньої школи , Приазовської та Нововасиліської дитячих музичних шкіл. На території району працювала міжгалузева робоча група. Пройшла комплексна перевірка готовності об'єктів туристично – рекреаційної структури Запорізької області до літнього туристично – курортного сезону 2012 року. Оглянуто об'єкти оздоровлення Приазовського району. 24 травня у Приазовській центральній районній бібліотеці відбулося чергове засідання жіночого клубу «Надія» . Тема засідання «Краса врятує світ». Перед присутніми виступили дестиб'ютори косметичних фірм «Оріфлейм», « Ейвон», які рекламували косметичні засоби для жінок в літній період . Завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки Никитенко Н.І. провела огляд нової літератури , яка надійшла в фонди. На заході була присутня заступник голови РДА Полякова Л.І. У районному краєзнавчому музеї за участю начальника відділу пройшла нарада з питань підготовки до літнього туристичного сезону 2012 . За матеріалами РДА підготувала Катерина Цвєтанська-Політун
Переглядів: 973 | Додав: priazrda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: