Головна » 2011 » Квітень » 16
 
    
 
         
     День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.
Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань. Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху. Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Netwo ... Читати далі »
Переглядів: 886 | Додав: priazrda | Дата: 2011-04-16 | Коментарі (0)


Шановні земляки!

     «Запорізька область – екологічно безпечний для проживання регіон» - це стратегічна ціль, визначена облдержадміністрацією серед пріоритетних напрямків роботи на цей рік.
На територіях розроблені і реалізуються заходи, спрямовані на покращення екологічної ситуації в населених пунктах. Озеленення, благоустрій, мінімізація негативного впливу виробництва на довкілля та здоров´я запоріжців – це питання, якими щоденно займаються фахівці. Але досягти значних покращень без участі громади неможливо. Будь-яке поліпшення у цій сфері насправді починається не з великих підприємств, а з кожного двору.
Відомий італійський письменник Альберто Моравіа сказав: «Дорога цивілізації вимощена консервними банками». Не можна допустити, щоб наші нащадки вивчали історію за залишеним нами сміттям.
Великої поваги заслуговують громадські організації, окремі громадяни, які намагаються змінити безвідповідальне ставлення жителів області. ... Читати далі »

Переглядів: 1045 | Додав: priazrda | Дата: 2011-04-16 | Коментарі (0)